'De medische staf van FC Twente dwong mij om te spelen'

'De medische staf van FC Twente dwong mij om te spelen'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 14:35wo 27-05-2020 om 14:35

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 14:48wo 27-05-2020 om 14:48

Aitor Cantalapiedra heeft afscheid genomen van FC Twente, maar niet zoals hij had gehoopt. De overige wedstrijden in de Eredivisie zijn door de coronacrisis van de agenda gehaald en dus kan de Spanjaard geen fatsoenlijk gedag zeggen tegen de achterban. Ook spreekt hij kritisch over de medische staf van Twente.

Cantalapiedra (24) speelde de afgelopen twee seizoenen voor Twente. "Ik had graag op een andere manier afscheid genomen", zegt hij tegen AS. "Ik had het liever op het veld gedaan, maar helaas mocht het niet zo zijn."

Cantalapiedra kampte lang met een blessure, maar is inmiddels weer de oude. "Ik zit alweer op 100% en ben benieuwd waar ik volgend seizoen zal gaan spelen. Ik ben hard aan het werk met een fysiektrainer en fysiotherapeut."

De Spanjaard vindt dat hij door de medische staf van Twente gedwongen werd om te spelen. "In een van de laatste wedstrijden had ik drie kleine breukjes in m'n voet. Ik ging naar Spanje voor herstel en het idee was om in Nederland volledig te herstellen, maar de medische staf van Twente volgde zijn eigen weg. Het was niet goed, maar ze dwongen me om te spelen."

"Ik heb gespeeld terwijl ik geblesseerd was en heb pijnmedicatie genomen, zeven maanden lang. Ik wilde graag spelen en heb alles gegeven. Ik weet dat als ik helemaal fit was, ik meer had kunnen geven." 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws