'Thomas-stijl' bij Vitesse: 'Jong, oud, goedkoop, duur: maakt mij niet uit'

'Thomas-stijl' bij Vitesse: 'Jong, oud, goedkoop, duur: maakt mij niet uit'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 15:11wo 27-05-2020 om 15:11

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 15:13wo 27-05-2020 om 15:13

Thomas Letsch heeft grote plannen met Vitesse. De Arnhemse club moet komend seizoen volgens de 'Thomas-stijl' gaan spelen, vertelt de nieuwe trainer aan Omroep Gelderland.

Letsch (51) werd deze week gepresenteerd bij Vitesse. "Ik houd niet van een passieve speelstijl, ik wil op hoge intensiteit voetballen. We moeten agressiever spelen, met en zonder bal. Het is niet Nederlands en niet typisch Duits, het is de Thomas-stijl", zegt hij. "Ik kan het niet met elkaar vergelijken. Ik wil de basis van de club, van het Nederlandse voetbal, nemen. En daar mijn eigen ideeën aan toevoegen."

"Dit is een geweldige club en de Eredivisie is een fraaie competitie. Eén van de beste competities in Europa", vervolgt Letsch. "Je hebt natuurlijk de traditionele vijf topcompetities in Europa, maar daarachter is de Eredivisie één van de beste competities. Het is de ideale plek voor jonge spelers om zich te ontwikkelen, daar wordt wereldwijd zo over gedacht."

De oud-trainer van onder meer Erzgebirge Aue en FC Liefering heeft geen voorkeur voor werken met talenten of routiniers. "Ik ben het gewend te werken met jonge spelers. Dat is een deel van mijn werk. Maar jong, oud, goedkoop, duur: dat maakt mij niet uit. Het gaat mij om hun mentaliteit en hun bereidheid te leren. We hebben een team nodig waarmee we onze doelen kunnen realiseren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws