NEC hoopt op terugkeer van cultheld: 'Zijn naam maakt iets los hier in de stad'

NEC hoopt op terugkeer van cultheld: 'Zijn naam maakt iets los hier in de stad'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 21:32wo 27-05-2020 om 21:32

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 21:37wo 27-05-2020 om 21:37

Edgar Barreto heeft zijn contract bij Sampdoria ontbonden. De Paraguayaanse middenvelder heeft daarmee de geruchten over een eventuele terugkeer bij NEC, waar hij tussen 2004 en 2007 actief was, doen toenemen. Barreto heeft er nooit een geheim van gemaakt te willen terugkeren in Nijmegen.

De technische middenvelder verliet NEC in 2007 en tekende bij Reggina, waarna hij in Italië ook nog voor Atalanta, Palermo en dus Sampdoria speelde. Aan die Italiaanse periode komt dus nu een einde voor de 35-jarige middenvelder en Voetbal International weet dat een terugkeer naar NEC tot de mogelijkheden behoort.

Supporters van de Nijmegenaren hopen al langer dat hun held daadwerkelijk weer eens in het Goffertstadion zal spelen. Barreto bezit een huis in het Nijmeegse centrum waar hij in de zomer vaak vakantie viert en een jaar geleden kwam hij daar in contact met Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC. "De naam Edgar Barreto maakt iets los in de stad", zegt hij tegen VI.

De NEC-directeur wil wel het gesprek aangaan met de Paraguayaan. "We moeten reëel zijn, maar we staan er altijd voor open om met elkaar in gesprek te gaan om te zien hoe we elkaar kunnen helpen. Als het over Edgar gaat, komt NEC altijd om de hoek kijken. Hij maakt veel los bij de supporters."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws