Rel in België: politie legt geheime voetbalwedstrijd met Standard-spelers stil

Rel in België: politie legt geheime voetbalwedstrijd met Standard-spelers stil

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 07:11do 28-05-2020 om 07:11

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 07:17do 28-05-2020 om 07:17

Voetbalwedstrijden zijn in België zeker tot en met 31 juli verboden, maar woensdag hebben zestig personen toch een geheim duel georganiseerd in Wezet, net over de grens bij Maastricht. Volgens burgemeester waren er ook enkele bekende (ex-)spelers van Standard Luik van de partij.

La Meuse meldt dat er met Samuel Bastien en Mehdi Carcela twee huidige spelers van Standard Luik van de partij waren, net als Paul-José Mpoku (Al-Wahda FC) en Junior Edmilson (Al-Duhail SC). Verder waren er nog een aantal voetballers van RFC Luik (Eerste Amateurklasse) aanwezig. De politie legde na een anonieme tip de geheime wedstrijd op kunstgras stil.

Julien Woolf, de burgemeester van Wezet, begrijpt niet hoe bekende voetballers zichzelf zo negatief in beeld brengen. "Als sportsterren zich niet houden aan regels die aan de hele bevolking worden opgelegd, dan is dat zeer schadelijk. Ik dacht dat spelers met zo’n populariteit een voorbeeld zouden stellen, maar daar zijn we helaas ver van verwijderd."

De competitie in België is stilgelegd, al wordt de bekerfinale nog wel gespeeld. Op 1 of 2 augustus zal de wedstrijd tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC plaatsvinden. Dat is net voor de Europese inschrijvingsdeadline van de UEFA op 3 augustus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws