Update: Belgie prikt datum voor bekerfinale in leeg Koning Boudewijnstadion

Update: Belgie prikt datum voor bekerfinale in leeg Koning Boudewijnstadion

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 19:37wo 27-05-2020 om 19:37

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 11:06do 28-05-2020 om 11:06

Waar in Nederland met het beëindigen van het seizoen ook een streep ging door de finale van de KNVB Beker, is de bekerfinale in België weer een flinke stap dichterbij gekomen. Brussel, het decor van de eindstrijd, heeft namelijk het licht op groen gezet.

Het is de bedoeling dat Club Brugge en Royal Antwerp FC elkaar op 1 of 2 augustus treffen. De wethouder van sport van Brussel laat aan Sporza weten dat dit mogelijk is. De Belgen houden zich daarmee ook aan een deadline van de UEFA: de Europese voetbalbond wil uiterlijk 3 augustus duidelijkheid over de verdeling van de Europese tickets per land.

In Nederland werd door de overheid tot 1 september een streep gezet door het betaald voetbal, waardoor de KNVB ook besloot dat de bekerfinale niet door kon gaan. In België ging men wel meteen in conclaaf over de eindstrijd, nadat de Jupiler Pro League was stopgezet. Voor Club Brugge lonkt zodoende de dubbel: de ploeg van Ruud Vormer werd al uitgeroepen tot kampioen.

Update: Club Brugge en Royal Antwerp FC gaan op zaterdag 1 augustus de strijd aan om de Belgische beker. De finale in het Koning Boudewijnstadion in Brussel begint om 20.30 uur, zonder publiek op de tribunes. De gemeenteraad van de Belgische hoofdstad had eerder deze week al toestemming gegeven om de eindstrijd van het toernooi om de Croky Cup te huisvesten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws