'De UEFA kijkt kritisch naar het besluit van de KNVB om de Eredivisie te stoppen'

'De UEFA kijkt kritisch naar het besluit van de KNVB om de Eredivisie te stoppen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 10:04do 28-05-2020 om 10:04

Het besluit van de KNVB om relatief vroeg een punt achter de Eredivisie te zetten, is kritisch ontvangen door de UEFA. Dat stelt voormalig scheidsrechter Jaap Uilenberg.

Uilenberg maakt deel uit van de scheidsrechterscommissie van de UEFA en weet dus hoe de hazen lopen in Nyon. Op dit moment is hij actief betrokken bij de arbitrage in Duitsland, waar sinds twee weken weer wordt gevoetbald. "Natuurlijk wil iedereen dat de tribunes zo snel mogelijk weer vol zitten, maar dit is beter dan niets", zegt hij tegen TC/Tubantia.

"De mensen snakken naar voetbal. Het duel Dortmund - Bayern was in tweehonderd landen live te volgen. Het is prettig dat Duitsland is begonnen, want je weet gewoon dat ze het daar geweldig organiseren."

Het brengt Uilenberg automatisch op het KNVB-besluit van 24 april. "Nu je het allemaal zo ziet blijft het vreemd dat er in Nederland zo snel is gestopt met de competitie. De UEFA respecteert elke beslissing, maar je merkt wel dat ze kritisch kijkt naar ons besluit. Waarom in april al zo'n beslissing nemen, terwijl niemand weet hoe alles zich ontwikkelt?"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws