Kraay 'fan' van doventolk: 'Alsof je Guardiola of Klopp aan het werk ziet'

Kraay 'fan' van doventolk: 'Alsof je Guardiola of Klopp aan het werk ziet'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 11:52do 28-05-2020 om 11:52

Hans Kraay jr. is groot fan van Irma Sluis. Door de persconferenties over de coronamaatregelen van het kabinet heeft de doventolk in korte tijd nationale bekendheid verworven.

Kraay heeft Sluis tot zijn spijt nog niet ontmoet. "Maar ook van haar ben ik fan. Hoe zij die persconferenties 'vertaalt'... Het is een beetje alsof je Pep Guardiola of Jürgen Klopp aan het werk ziet. Die doen ook 1721 handgebaren tijdens een voetbalwedstrijd", zegt Kraay in Veronica Magazine. "Er is wel een verschil: van de gebaren van die trainers valt helemaal niks te maken."

De verslaggever van FOX Sports kan de doventolk wél prima volgen. "Zij is beter dan Pep en Klopp. Ik begin Irma, na al die persconferenties, steeds beter te begrijpen. Sterker nog: tijdens de volgende persconferentie van Mark Rutte zet ik het geluid uit en ga ik naar Irma kijken. Ik denk dat ik het prima kan volgen", aldus Kraay.

'Aandacht niet gewild'
Sluis gaf vorige week in gesprek met BuzzE aan dat ze niet echt zit te wachten op alle bekendheid en aandacht die aan een BN'er kleeft. "Ik heb daar nooit om gevraagd. Het was ook eigenlijk toeval dat ik op de persconferenties van Rutte ben gezet, dat was alleen omdat ik in Den Haag woon. Ik had al die aandacht ook niet gewild of verwacht."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws