Gladon: 'Peters belde: de fans waren bij hem geweest en waren onderweg naar mij'

Gladon: 'Peters belde: de fans waren bij hem geweest en waren onderweg naar mij'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 16:36do 28-05-2020 om 16:36

Paul Gladon zal de geschiedenisboeken ingaan als de maker van het misschien wel belangrijkste Willem II-doelpunt in het seizoen 2019/2020. Mede dankzij zijn late gelijkmaker tegen FC Utrecht op 16 februari beëindigden de Tricolores het afgebroken Eredivisie-seizoen als nummer vijf, boven FC Utrecht.

Het betekent dat Willem II zich voor het eerst in vijftien jaar op mag maken voor Europees voetbal. De fans waren Gladon dan ook zeer dankbaar en zochten hem zelfs thuis op. "Ik zat met mijn vriendin in de tuin toen Jordens (Peters, red.) belde. Ze waren net bij hem geweest en hij vertelde dat ze onderweg naar mij waren", vertelt hij lachend aan de Willem II-kanalen. "De sfeer zat er goed in en ze zongen mijn naam. Dan voel je je toch extra gewaardeerd."

Dat zijn intikker tegen FC Utrecht zijn voorlopig enige Eredivisie-goal voor Willem II was, maakt het extra saillant. "De ontlading was erg groot. Nu blijkt die goal nog veel belangrijker te zijn, want die maakt echt het verschil. Ik ben blij dat ik dat heb kunnen doen voor het team en de supporters."

Gladon kwam afgelopen zomer transfervrij over van FC Groningen. Zijn contract in Tilburg loopt nog één jaar door.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws