Stevens: 'Rick zou zo mee kunnen bij Ajax, Feyenoord of PSV, dat zegt wel iets'

Stevens: 'Rick zou zo mee kunnen bij Ajax, Feyenoord of PSV, dat zegt wel iets'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 17:29do 28-05-2020 om 17:29

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 11:09vr 29-05-2020 om 11:09

Huub Stevens vermaakt zich prima met de hervatting van het Duitse voetbal. Dat er voorlopig geen publiek naar de stadions mag komen, vindt de 66-jarige Limburger geen enkel probleem.

Stevens is allang blij dat hij überhaupt weer voetbal kan kijken, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Je vraagt je steeds meer af waarom we in Nederland zo snel besloten hebben om ermee te stoppen. Duitsland levert het bewijs dat het prima kan, spelen voor lege tribunes. En: er is nog geen burgemeester geweest, die zich beklaagd heeft", betoogt hij.

Donderdagavond gaat Stevens klaarzitten voor een saillante clash tussen twee van zijn oud-clubs: VfB Stuttgart en Hamburger SV zijn als nummers twee en drie van de Tweede Bundesliga verwikkeld in een felle strijd om promotie en treffen elkaar donderdagavond in Stuttgart. "We gaan er eens lekker voor zitten straks", wrijft hij zich al in de handen. "Jammer dat dit in Nederland blijkbaar niet kan op die manier. Het was toch geweldig geweest, als we nu van de titelstrijd tussen Ajax en AZ hadden kunnen genieten voor de televisie?"

Stevens zal met speciale aandacht kijken naar Rick van Drongelen. De 21-jarige Zeeuw komt sinds 2017 uit voor HSV en heeft volgens de oud-trainer van onder meer Roda JC en PSV de mogelijkheden om op een hoger niveau uit te komen. "Van Drongelen zou zo mee kunnen bij Ajax, Feyenoord of PSV. Dat zegt wel iets over hoe goed hij is", toont Stevens zich enthousiast. "Van Drongelen heeft alles in zich om zich van talent te ontpoppen tot volwassen verdediger. Hij is goed in de opbouw van achteruit, kan zowel als back als centrale verdediger uit de voeten en is sterk in de lucht."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Bundesliga

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws