Bosz zucht en baalt bij Leverkusen: 'Alle spelers zijn twijfelgevallen'

Bosz zucht en baalt bij Leverkusen: 'Alle spelers zijn twijfelgevallen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 19:41do 28-05-2020 om 19:41

De gevolgen van de coronacrisis hakken er flink in bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Niet alleen moeten de spelers veel wedstrijden in korte tijd spelen, er is totaal geen wedstrijdritme en daarom hebben spelers pijntjes.

Leverkusen hervatte de competitie op maandag 18 mei bij Werder Bremen, om vijf dagen later aan te treden bij Borussia Mönchengladbach en afgelopen dinsdag tegen VfL Wolfsburg. Vrijdag staat alweer het duel met SC Freiburg voor de deur: de vierde in elf dagen tijd. 

"Van alle Bundesliga-clubs zijn we de enige die zoveel wedstrijden in korte tijd spelen", blikt Bosz op de persconferentie vooruit. Of hij op al zijn spelers een beroep kan doen is de vraag. "Ze zijn bijna allemaal twijfelgevallen. Voor onze manier van spelen hebben we spelers nodig die 100% fit zijn."

"Voetbal is een contactsport", zegt Bosz. "Je krijgt tikken die je tijdens de wedstrijd niet voelt. Pas een paar dagen later vraag je je af: wat is er met die plek? Dat hoort erbij en is goed op te vangen als het nog even duurt voor de volgende wedstrijd gespeeld moet worden. Maar als je snel weer moet spelen, valt het niet mee om op tijd weer hersteld te zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws