'Deltaplan' in de maak: 'Betaald voetbal in Nederland stap voor stap opbouwen'

'Deltaplan' in de maak: 'Betaald voetbal in Nederland stap voor stap opbouwen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 21:53do 28-05-2020 om 21:53

De KNVB en de 34 profclubs in Nederland zijn volop bezig met de plannen om het betaald voetbal in Nederland opnieuw op te starten. In Zeist wordt gesproken van het 'Deltaplan', dat binnenkort voor wordt gelegd aan de landelijke en lokale politiek.

Het opvangen van de financiële klappen is één van de voornaamste punten van aandacht: de clubs lopen nu samen een bedrag van driehonderd à vierhonderd miljoen euro mis. "Het betaald voetbal zal grotendeels zelf deze schade oppakken, maar dat kan alleen in gezamenlijkheid", aldus een KNVB-woordvoerder in gesprek met De Telegraaf.

De voetbalbond roept Europees spelende clubs dan ook op om een deel van hun inkomsten af te dragen. "In financieel opzicht is dan solidariteit belangrijk. In gezamenlijkheid moeten we ervoor gaan zorgen dat het betaald voetbal toekomstbestendig is", klinkt het. "We willen met het plan bereiken dat we het betaald voetbal in Nederland weer stap voor stap kunnen opbouwen."

De lokale overheden en landelijke politici zullen zich gaan buigen over het Deltaplan. Mogelijk wordt besloten om met steun van de overheid een noodfonds voor noodlijdende voetbalclubs in het leven te roepen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws