Koeman over hartproblemen: 'Kwart voor vier thuis, half vijf in het ziekenhuis'

Koeman over hartproblemen: 'Kwart voor vier thuis, half vijf in het ziekenhuis'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 22:59do 28-05-2020 om 22:59

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 23:17do 28-05-2020 om 23:17

Ronald Koeman heeft in de RTL4-talkshow Beau teruggeblikt op zijn plotselinge ziekenhuisbezoek begin mei. De bondscoach werd na een fietstocht onwel en bleek te kampen met hartproblemen.

Koeman maakte tijdens die bewuste fietstocht meer kilometers dan vooraf gepland. "Uiteindelijk 96 kilometer, ik ben kapot thuisgekomen", vertelt hij aan presentator Beau van Erven Dorens. Toen hij ging liggen, kreeg hij last van zijn borst en werd 112 gebeld. Koeman bleek met twee vernauwingen te kampen, waarvan één in de middelste kransslagader, en moest met spoed naar het ziekenhuis vervoerd worden. "Het is allemaal heel snel gegaan. Ik kwam kwart voor vier thuis van het fietsen en iets na half vijf lag ik al in het ziekenhuis."

De bondscoach prijst de inzet van het medisch personeel, dat twee stents plaatste om de problemen bij Koeman te verhelpen. "Ik zag de interventiecardioloog, een geweldige man, die mij hielp, via het scherm. Het ging voorheen via de lies, nu via de pols. Ik voelde iets naar boven, ik was gewoon bij. Ze lieten het ook zien." De verantwoordelijke ambulancebroeders deden ook aan nazorg. "Een aantal dagen later stond er opeens een ambulance voor de deur. In de straat dachten ze: is er weer wat aan de hand? Maar het waren twee jongens uit de ambulance: ze kwamen even aanbellen en vroegen hoe het ging."

Hoewel Koeman zich naar eigen zeggen topfit voelde, had hij naar eigen zeggen wél een afspraak met de cardioloog ingepland. "Mijn vader overleed op 75-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Het is bekend dat er in de familie Koeman hartproblemen zijn. Op 19 maart had ik een afspraak met de cardioloog, maar die is verplaatst naar 4 juni vanwege de corona." Nu de bondscoach met de schrik is vrijgekomen, maakt hij gebruik van medicijnen. "Dat merk je als je ergens tegaan stoot, gelijk een blauwe plek. En ik ben drie keer per week bezig met de fysio. Kracht, fietsen en conditie weer opbouwen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws