Koeman: 'Memphis heeft het twee weken moeilijk gehad, die was fit geweest'

Koeman: 'Memphis heeft het twee weken moeilijk gehad, die was fit geweest'

28-05-2020 23:58
29

Het uitstellen van het EK was met name voor Memphis Depay een forse tegenvaller, stelt bondscoach Ronald Koeman. De aanvalsleider liep in december een zware knieblessure op en was begonnen aan een race tegen de klok om alsnog te kunnen spelen in de zomer van 2020.

Koeman volgde het herstel van zijn steunpilaar op de voet. "Die was fit geweest. Heel veel mensen hadden hun bedenkingen, maar hij was fit geweest. Omdat hij echt zó gefocust was", aldus Koeman in de RTL4-talkshow Beau. De bondscoach bracht een bezoek aan Italië, waar Memphis tijdens zijn revalidatie was neergestreken. "Die heeft het wel even moeilijk gehad, twee weken, toen bekend werd dat het EK niet doorging. Dáár was hij voor bezig."

Nu kan hij echter in alle rust toewerken naar het verlate EK in 2021, tot opluchting van Koeman. "Memphis, Bergwijn en Malen waren geblesseerd. Misschien heb je tegen die tijd weer andere blessures, laten we het niet hopen. Maar je was nu niet met je beste selectie geweest." Of Oranje tegen die tijd titelfavoriet is, durft hij echter niet te zeggen. De huidige generatie internationals mist vooral toernooi-ervaring, vindt de bondscoach. "We hebben een goed elftal. Maar om kans te maken om een eindtoernooi te winnen, moet iedereen op zijn top zijn. En dat ben je nog niet als je negentien jaar bent."

No Poll