'Ten Hag kleineerde Lang, Erik denkt dat hij zo moet optreden tegen een speler'

'Ten Hag kleineerde Lang, Erik denkt dat hij zo moet optreden tegen een speler'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 07:16vr 29-05-2020 om 07:16

Sander Boschker denkt dat Noa Lang veel heeft geleerd van zijn halfjaar bij FC Twente. De Enschedese club huurde het talent (20), dat tot zeven optredens kwam, van Ajax.

Boschker is keeperstrainer in de Grolsch Veste en maakte Lang van dichtbij mee. "Het kan wel eens goed zijn dat je in een andere omgeving en een ander milieu terechtkomt. Dan besef je waar je vandaan komt. Daar (bij Ajax, red.) is alles goed en top geregeld. Bij Twente is dat toch minder", vertelt Boschker, die zelf ook in Amsterdam keepte, tegen Ajax Showtime.

"Toen hij tegen ons drie keer scoorde voor Ajax waren alle ogen op hem gericht. Ik weet niet of hij dat kon hendelen", vervolgt de oud-international. "Als je het als jeugdspeler van Ajax goed doet, word je al snel op een voetstuk geplaatst. Het is best lastig om daar mee om te gaan. Bij Twente is dat net allemaal wat minder. Hier is het meer van: doe maar normaal dan doe je gek genoeg. Dat is heel nuchter. Dat is in Amsterdam een heel ander verhaal. Ik denk dat ik dat niet hoef uit te leggen."

Dat Lang weleens wordt weggezet als lastige jongen, weet Boschker ook. Hij refereert aan een incident tussen Lang en trainer Erik ten Hag tijdens Telstar - Ajax. "Ik kan me nog herinneren dat trainer Ten Hag hem in die bekerwedstrijd kleineerde. En ik ken Erik, ik weet hoe Erik is, die denkt dat hij zo moet optreden tegen een jeugdspeler. Bij de één werkt dat goed, bij de ander niet."

"Het is een hele gedreven en goede jongen", besluit Boschker over Lang. "Hij weet goed wat hij wil, maar als iets niet in zijn straatje past, dan kan hij dat moeilijk hendelen. Als je dat van tevoren weet, is het helemaal niet erg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws