Stengs ziet 'jongensdroom' uitkomen: 'Hoogtepunt in mijn nog prille carrière'

Stengs ziet 'jongensdroom' uitkomen: 'Hoogtepunt in mijn nog prille carrière'

29-05-2020 08:35
53

Myron Boadu en Calvin Stengs zijn eensgezind: debuteren in de selectie van het Nederlands elftal is het mooiste moment in hun carrière tot nu toe. De twee AZ-aanvallers kregen eind november tegen Estland (5-0) een kans van bondscoach Ronald Koeman.

Boadu kreeg na de Europa League-wedstrijd tegen FC Astana te horen dat hij bij de Oranje-selectie zat. "We kwamen op Schiphol aan en de trainer (Arne Slot, red.) zei: ik ga straks bellen. Even later kwam hij terug met de boodschap dat ik bij de voorselectie van het Nederlands elftal zou zitten. Dat was het mooiste moment uit mijn carrière", vertelt de negentienjarige spits aan AZ TV.

Ook de twee jaar oudere Stengs kreeg voor het eerst een uitnodiging van Koeman. "Dat is het hoogtepunt van mijn nog prille carrière", bevestigt hij. Tegen Estland kreeg hij als klap op de vuurpijl een basisplaats. "Een jongensdroom. Dat het voor mij is uitgekomen, had ik op mijn vijftiende of zestiende niet durven dromen. Dan sta je vijf jaar later in een volle Arena met 50.000 man voor je land te spelen... Dat gevoel kan niet beter."