Van den Herik waarschuwt: 'Als de UEFA zich niet gedraagt, gebeurt het gewoon'

Van den Herik waarschuwt: 'Als de UEFA zich niet gedraagt, gebeurt het gewoon'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 08:50vr 29-05-2020 om 08:50

Het is onvermijdelijk dat de grootste clubs van Europa op termijn een Super League gaan formeren. Dat stelt Jorien van den Herik, oud-voorzitter van Feyenoord.

Van den Herik was veertien jaar (1992-2006) de Grote Kale Leider in De Kuip. Sindsdien zag hij het voetbal steeds meer veranderen. Op den duur komt er een gesloten Europese copmetitie, verwacht Van den Herik. "De grote topclubs praten daar nu al een tijdje over. De dreigementen zijn er al geweest richting de UEFA. Als die zich niet gedraagt, gebeurt het gewoon", laat hij weten aan Voetbal International.

"Het is een wankel evenwicht op dit moment. De toonaangevende clubs in Europa zullen op termijn een Super League met een commissioner formeren. De mediagelden gaan dan niet meer naar de UEFA, maar gewoon direct naar de topclubs. Daar gaat het echt naartoe."

Van den Herik heeft ook advies voor het Nederlandse voetbal. Hij neemt Amerika, waar hij werkzaam is, als voorbeeld. "Daar staat in elke grote sport een commissioner aan het hoofd en die is de baas. Iedereen zal naar hem luisteren. Doe je dat niet, dan vliegen de boetes je om je hoofd. Het zijn veelal gesloten systemen en als je je een aantal keren niet aan de regels houdt, dan vlieg je er gewoon uit. Mag je niet meer meedoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws