Uitstel EK komt goed uit: 'Heb ik misschien meer kans op een plek in Oranje'

Uitstel EK komt goed uit: 'Heb ik misschien meer kans op een plek in Oranje'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 10:11vr 29-05-2020 om 10:11

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 10:23vr 29-05-2020 om 10:23

Voor Justin Bijlow is de verplaatsing van het EK naar 2021 een geluk bij een ongeluk. De Feyenoord-doelman heeft nu langer om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman.

De keeper werd in de weken voor het begin van de coronacrisis steeds vaker in verband gebracht met een plek in de selectie van het Nederlands elftal tijdens het EK. "Die verhalen heb ik ook gelezen en gehoord", zegt Bijlow tegen RTV Rijnmond. "Maar wat ik toen ook al zei: ik moet het per wedstrijd bekijken en mijn best doen. Dan had ik in de zomer wel gehoord of ik mee mocht naar het EK."

Bijlow ontbrak overigens in de voorselectie van Koeman voor de - later afgelaste - interlandperiode van maart. "Dat was jammer, maar aan de andere kant ook weer logisch. Ik had toen pas zes wedstrijden gespeeld. Maar wie weet. Gelukkig voor mij is het toernooi met een seizoen uitgesteld. Dan heb ik er misschien meer kans op", aldus Bijlow, die Koeman in februari bij Feyenoord gesprekken zag voeren met Steven Berghuis en Dick Advocaat. Met de keeper sprak hij niet. "We hebben alleen de hand geschud. Toen mocht dat nog."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Bijlow mee naar het EK 2021?

(477 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws