Twente ziet bui hangen en wil streep door Eredivisie-jaar: 'Scheelt ons drie ton'

Twente ziet bui hangen en wil streep door Eredivisie-jaar: 'Scheelt ons drie ton'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 11:47vr 29-05-2020 om 11:47

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 12:02vr 29-05-2020 om 12:02

FC Twente verzet zich tegen de plannen om het afgebroken seizoen 2019/2020 in de Eredivisie mee te laten tellen voor de ranglijst voor de tv-gelden. Paul van der Kraan, algemeen directeur in Enschede, vreest een miljoenenschade.

Het nietig verklaarde seizoen in de Keuken Kampioen Divisie telt tóch mee voor de ranking, zo besloten de clubs op het tweede niveau deze week na een gezamenlijke stemming. Verwacht wordt dat deze lijn wordt doorgetrokken naar de Eredivisie, maar Twente ziet dat op z'n zachtst gezegd niet zitten. "Wij zakken dan van plaats elf naar plek dertien. Dat scheelt ons drie ton", reageert Van der Kraan bij TC/Tubantia.

In de tv-pot van FOX Sports zit tachtig miljoen euro voor de Eredivisie. Deze gelden worden op basis van de ranglijsten van de laatste tien seizoenen verdeeld. Het jongste seizoen telt daarbij altijd relatief het zwaarst. De extra scherpe daling van Twente komt onder meer omdat in de nieuwe telling het kampioensjaar 2009/2010 wegvalt.

"Wij zijn van mening dat dit seizoen niet dient te worden meegenomen in de berekening, omdat dat sportief ook niet is gedaan", aldus Van der Kraan, die daarmee doelt op het feit dat er dit seizoen geen promotie en degradatie werd toegepast. Bij de verdeling van de Europese tickets volgde de KNVB de richtlijnen van de UEFA. De voetbalbond moet over de tv-gelden nog een knoop doorhakken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws