'Zes Premier League-wedstrijden op neutraal terrein: Liverpool vaakst 'getroffen''

'Zes Premier League-wedstrijden op neutraal terrein: Liverpool vaakst 'getroffen''

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 13:12vr 29-05-2020 om 13:12

De landelijke en lokale autoriteiten in Engeland werken verder aan de plannen voor de Premier League-herstart in juni. Waarschijnlijk moeten er zes wedstrijden verplaatst worden naar een neutrale speellocatie.

Mark Roberts, adjunct-hoofdcommissaris van het landelijke politiekorps, noemt zes Premier League-wedstrijden als potentiële risicoduels: Manchester City-Liverpool, Manchester City-Newcastle United, Manchester United-Sheffield United, Newcastle United-Liverpool, Everton-Liverpool en de kampioenswedstrijd van Liverpool. Deze wedstrijden zouden een ongewenste samenkomst van supporters tot gevolg kunnen hebben: de lokale politiekorpsen zullen nu moeten beslissen of deze wedstrijden daadwerkelijk in Manchester, Newcastle of Liverpool gespeeld kunnen hebben.

Roberts hoopt dat zijn korps zo weinig mogelijk belast wordt. "Wij beseffen dat er een grote behoefte is aan voetbalwedstrijden, maar we moeten dit kunnen combineren met een zo klein mogelijke druk op onze schouders", wordt hij geciteerd door de BBC. "De volksgezondheid en de publieke veiligheid blijven op één staan. Daarom is het cruciaal dat supporters zich houden aan de social distancing-regels en niet buiten het stadion samenkomen."

Gevreesd wordt dat de Liverpool-supporters dit juist wél doen als hun ploeg voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland wordt. Daarom werd al geopperd om de kampioenswedstrijd van The Reds op neutraal terrein te spelen, om een volksfeest rondom Anfield te voorkomen. De regerend Champions League-winnaar lijkt echter niet van plan om hieraan mee te werken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws