Primera Division keert op 11 juni terug met Sevilla-derby

Primera Division keert op 11 juni terug met Sevilla-derby

29-05-2020 16:25 Laatste update: 16:41
41

Het is officieel: de Primera Division keert op donderdag 11 juni terug. De Sevilla-derby Sevilla - Real Betis is de eerste wedstrijd die op het programma staat. Het is de bedoeling dat de Spaanse competitie op 19 juli wordt beëindigd.

Dat heeft de Spaanse bond vrijdag bekendgemaakt. Sevilla - Betis is dus de eerste wedstrijd die gespeeld wordt in Spanje. Van 12 juni tot 15 juni worden er meerdere duels afgewerkt, waaronder Real Madrid - Eibar en Real Mallorca - FC Barcelona. Alle wedstrijden worden achter gesloten deuren afgewerkt.

Ruim een maand lang zullen er dagelijks wedstrijden worden gespeeld om ervoor te zorgen dat de competitie op 19 juli is afgemaakt. Er staan nog elf duels op het programma in Spanje. Alle wedstrijden worden s' avonds gespeeld om de hoge temperaturen te vermijden. 

De duels worden in moordend tempo afgewerkt, maar alle clubs krijgen 72 uur rust voor er weer gespeeld moet worden. Daar waren een hoop klachten over in Spanje. Spelers trokken aan de bel omdat zij blessures vreesden door de hitte en overbelasting. De Primera Division werd op 12 maart stilgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie