Boussatta steunt AZ en laat zich stevig uit over clubiconen: 'Van Galen helemaal'

Boussatta steunt AZ en laat zich stevig uit over clubiconen: 'Van Galen helemaal'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 17:25vr 29-05-2020 om 17:25

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 17:59vr 29-05-2020 om 17:59

De directie van AZ krijgt de wind van voren, maar Dries Boussatta neemt het voor technisch directeur Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn op. AZ probeert via de UEFA alsnog om een direct Champions League-ticket te krijgen. Dat is vooralsnog niet gelukt. Ook is Boussata kritisch op Barry van Galen, Kees Kist en Martijn Meerdink, oud-spelers van AZ die zich kritisch hebben uitgelaten over de club. 

Boussatta steunt Huiberts en Eenhoorn. "Hoe de mensen bij AZ nu worden weggezet, valt bij mij helemaal verkeerd. Het stuit me enorm tegen de borst. Het is eigenlijk alleen eenrichtingsverkeer. Iedereen praat elkaar na. We weten de details niet", zegt Boussatta, die voor beide clubs uitkwam, in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Dat AZ naar de UEFA is gestapt vindt Boussatta niet vreemd. "Ik had precies hetzelfde gedaan. Ajax heeft makkelijk praten met een paar honderd miljoen op de rekening, maar AZ kan twintig à dertig miljoen binnenhalen. Robert Eenhoorn en Max Huiberts zijn heel positief in het nieuws gekomen de laatste tijd. Het zijn slimme jongens. Kijk naar waar ze de club hebben gebracht. Het zijn geen domme jongens. Ze hebben drie weken geleden niet ineens bedacht: hey, laten we nu even kijken of we die eerste plek nog kunnen bemachtigen."

"Mijn gevoel is dat ze er meteen mee aan de slag zijn gegaan. Het is nu net alsof ze dit op het laatste moment achter de rug van de rest om hebben gedaan. Waar hebben we het over?"

Van Galen, Meerdink, Kist
Dat Van Galen, Meerdink en Kist kritisch zijn geweest op het besluit van AZ, valt slecht bij Boussatta. "Ik vind dat vreemd. Van Barry van Galen helemaal. Het is twintig jaar lang jouw werkgever geweest. Zij hebben ervoor gezorgd dat jij altijd te vreten hebt gehad. Al vind je dat, dan hoef je dat niet zo te uiten."

"Van Galen zei dat hij AZ niet snapte. Misschien is dat zijn probleem. Als voetballer was hij fantastisch, maar heel veel dingen snapt hij niet. Misschien snap ik ze ook niet, maar ik denk dat Robert en Max ze heel goed snappen en niet zomaar zulke acties ondernemen. Ik vind het goedkoop scoren, zeker in het geval van Van Galen. Het neigt meer naar rancune en een persoonlijke strijd omdat hij vorig jaar op non-actief is gesteld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws