Bergwijn: 'Alsof we geld kwamen stelen! Nee, kwamen juist 32 miljoen euro brengen'

Bergwijn: 'Alsof we geld kwamen stelen! Nee, kwamen juist 32 miljoen euro brengen'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 21:00vr 29-05-2020 om 21:00

Steven Bergwijn blikt in een interview met De Telegraaf terug op zijn veelbesproken vertrek bij PSV. Op de dag van het duel met FC Twente werd bekend dat de aanvaller niet in actie zou komen omdat hij zijn zinnen had gezet op een transfer naar Tottenham Hotspur.

PSV verkeerde destijds in een diepe crisis en dat werd onder meer Bergwijn kwalijk genomen. Toen Tottenham langskwam, wilde hij een transfer niet laten lopen. Bergwijn kreeg van alles over zich heen en de directie van PSV stelde zich keihard op, maar ging uiteindelijk akkoord met 32 miljoen euro.

"Het is voor alle partijen goed geweest", zegt Bergwijn een paar maanden later in De Telegraaf. "Het ging met PSV toen niet goed en ik had het idee dat alles in de dagen rond de transfer op mij werd afgeschoven. Dat gevoel hield ik er in ieder geval aan over. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft in de media wat gestookt, maar hij heeft zelf inmiddels ook aangegeven dat ze maar wat blij moeten zijn met die deal. De andere mensen bij de club, zoals John de Jong en Peter Fossen (technisch directeur en operationeel directeur, red.), hebben het overigens heel netjes opgelost destijds."

Bergwijn heeft echter niets tegen PSV. Sterker nog, hij geeft aan dat de club in zijn hart zit en nog terug komt om afscheid te nemen. "Ik vind dat ik mezelf recht in de spiegel kan aankijken en dat ik me aan alle afspraken heb gehouden. Mijn zaakwaarnemers en ik hebben aardig wat te verduren gehad. Alsof we geld kwamen stelen! Nee, we kwamen juist 32 miljoen euro brengen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws