Coronacrisis treft Messi: Barça-ster niet langer best betaalde sporter ter wereld

Coronacrisis treft Messi: Barça-ster niet langer best betaalde sporter ter wereld

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 07:54za 30-05-2020 om 07:54

Lionel Messi is van de troon gestoten als de bestbetaalde sporter ter wereld. De Argentijnse ster van FC Barcelona ziet onder meer eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo passeren en zakt van plek één naar plaats drie. Dat maakt Forbes bekend.

Het Amerikaanse zakenblad zet jaarlijks de inkomsten van de topsporters op een rij. Het betreft het totale inkomen, dus de som van salaris, bonussen en inkomsten uit commerciële deals. Roger Federer boerde het voorbije jaar het beste. De Zwitser is de eerste tennisser ooit die de lijst aanvoert met 106,3 miljoen dollar, omgerekend 95,6 miljoen euro.

Daarmee houdt Federer voetbalsterren Ronaldo en Messi achter zich. De Portugees van Juventus streek 94,4 miljoen euro op. Messi moet zich tevreden stellen met 93,5 miljoen. De terugval van de Barça-aanvaller komt volgens Forbes mede door de coronacrisis: de selectie van de Spaanse kampioen moet deze maanden liefst zeventig procent salaris inleveren.

Overigens is ook de vierde plek voor een voetballer. Neymar zag zijn rekening met 84,5 miljoen euro gespekt worden. Verder staan er geen voetballers in de top-twintig. Mohamed Salah (34ste met 39 miljoen) en Kylian Mbappé (36ste met 37,6 miljoen) volgen op gepaste afstand van de top.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws