'Plan B' voor Serie A: 'Dan wordt algoritme gebruikt om eindstand te bepalen'

'Plan B' voor Serie A: 'Dan wordt algoritme gebruikt om eindstand te bepalen'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 15:42za 30-05-2020 om 15:42

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 15:46za 30-05-2020 om 15:46

Op 20 juni gaat de Serie A weer van start. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om het huidige seizoen uit te spelen, dan is het mogelijk dat er een algoritme gebruikt gaat worden om de eindstand te bepalen. Dat geeft Gabriele Gravina, de president van de Italiaanse bond FIGC aan.

Het moge duidelijk zijn dat het de bedoeling is dat de Serie A gewoon uitgespeeld gaat worden, maar mocht de Italiaanse bond in tijdnood komen dan ligt er al een alternatief plan klaar. "We hebben een zeer duidelijk Plan B", geeft Gravina aan in gesprek met Sky Sports Italia. "Mochten alle wedstrijden niet uitgespeeld worden, dan worden er play-offs gespeeld om een eindstand te kunnen bepalen."

Het is niet te hopen, maar er bestaat natuurlijk ook een mogelijkheid dat het coronavirus na de herstart van de Serie A weer de kop opsteekt. Daarvoor heeft de Italiaanse bond een revolutionair plan liggen. "Dan zal er een algoritme worden gebruikt om de eindstand te berekenen", vervolgt Gravina. "Dat algoritme houdt rekening met verschillende factoren, gekoppeld aan de eerdere resultaten en objectieve elementen van de ranglijst", sluit Gravina af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws