Ajax 'blasé' na drie Europa Cups op rij: We gingen naast onze schoenen lopen

Ajax 'blasé' na drie Europa Cups op rij: "We gingen naast onze schoenen lopen"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 15:39za 30-05-2020 om 15:39

Ajax legde op 30 mei 1973 beslag op zijn derde Europa Cup I op rij: Johnny Rep tekende in Belgrado voor de enige treffer tegen Juventus. Het zou achteraf de laatste oprisping blijken van het gouden Ajax uit de jaren zeventig.

Johan Cruijff vertrok niet lang na de gewonnen eindstrijd naar FC Barcelona en Ajax won pas in 1987 weer een grote Europese prijs. "Zeker na 1974 toen we met veel Ajacieden nog de WK-finale haalden tegen West-Duitsland werden we gewoon blasé", oordeelt matchwinner Rep 47 jaar na dato in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je kan het ook arrogant noemen. Ik ook, dat durf ik wel toe te geven hoor. (...) We gingen naast onze schoenen lopen."

De gewonnen finale tegen Juventus was ook al geen schouwspel voor de geschiedenisboeken: Rep kopte na vier minuten raak en daarmee was de wedstrijd in feite al beslist. "Juventus kón gewoon niet meer na die goal van mij in de vierde minuut. Ze waren niet in staat om iets uit te richten tegen ons. Wij vonden het wel best", aldus Rep, die ook weinig waarde hechtte aan zijn geruilde Juventus-shirt. "Ik heb dat shirt recent nog verkocht trouwens. Ik geef daar niet veel om en ik kon er nog een aardig centje voor vangen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws