'Ik hoor in Eredivisie thuis, maar Hyballa speelt grote rol om bij NAC te blijven'

'Ik hoor in Eredivisie thuis, maar Hyballa speelt grote rol om bij NAC te blijven'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 07:54zo 31-05-2020 om 07:54

Thom Haye vindt dat hij in de Eredivisie thuishoort, maar hij heeft zich niet in de laatste plaats vanwege trainer Peter Hyballa aan NAC Breda gecommitteerd. De 25-jarige middenvelder tekende deze week een driejarig contract in het Rat Verlegh Stadion.

Haye kan het uitstekend vinden met Hyballa, die hem 'de professor' noemt. "Ik deel graag mijn mening, over alles eigenlijk. Daarom heeft de trainer mij die bijnaam gegeven", zegt hij in BN DeStem. "NAC is een mooie en grote club. Dat speelt mee in mijn keuze, maar óók dat ik met een trainer samenwerk met dezelfde voetbalopvatting die het in mij ziet zitten."

Haye werd het afgelopen halfjaar al gehuurd van ADO Den Haag. "Bij NAC heb ik weer leren genieten van het voetbal. En ja, de trainer speelt best een belangrijke rol om hier te blijven. Hij levert geen half werk, de intensiteit is hoog op de trainingen. Het is bepaald geen bezigheidstherapie nu we geen wedstrijden spelen."

Haye ziet NAC desondanks als een springplank. "Voor nu heb ik heel bewust voor deze stap gekozen. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn kwaliteiten in de Eredivisie thuishoor. Wie weet kan ik later nog een mooie stap maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat NAC komend seizoen een gooi doen naar promotie?

Ja
67%
Nee
33%
(670 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws