Breaking news

Witte rook uit Almere: niet Steijn, maar Pastoor opvolger van ontslagen Verbeek

Sparta-parel wil naar Nederlandse topclub: 'Maar vraag wat zij te besteden hebben'

Sparta-parel wil naar Nederlandse topclub: 'Maar vraag wat zij te besteden hebben'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 09:14zo 31-05-2020 om 09:14

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 09:21zo 31-05-2020 om 09:21

Abdou Harroui vindt dat hij klaar is voor een transfer naar een Nederlandse topclub. De 22-jarige middenvelder, die een contract tot medio 2022 heeft bij Sparta, beseft dat de coronacrisis een vertrek bemoeilijkt.

Harroui was in het afgebroken seizoen goed voor vier goals en acht assists in 26 Eredivisie-optredens voor de ploeg van coach Henk Fraser. Bovendien is hij een vaste waarde in Jong Oranje. "Af en toe polst mijn zaakwaarnemer me wel", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "En ook Henk van Stee. Wat er gaat gebeuren ligt dus aan hen en aan wat andere clubs te besteden hebben."

"En weet je wat het ook is? Het is voor iedereen een onzekere tijd", vervolgt Harroui, die klaar meent te zijn voor een overstap naar Ajax, AZ, Feyenoord of PSV. "Tuurlijk, iedereen heeft ambities hé? Als ik een stapje hogerop kan maken: graag. Maar Sparta is een club naar mijn hart en er is nog geen concreet bod gedaan." Als Rotterdammer is de link met Feyenoord snel gelegd. "Ik weet het niet. Je moet heel erg oppassen met wat je zegt, haha."

Harroui vertelt dat hij het liefst nog wat Eredivisie-ervaring opdoet. "Maar als dat niet kan, kan het ook in het buitenland. Dat vind ik ook prima", besluit de middenvelder, die eerder al aangaf het Nederlands elftal verwacht te kunnen halen. Oranje geniet zijn voorkeur boven Marokko.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Harroui klaar voor de top-vier van Nederland?

Ja
48%
Nee
52%
(2758 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws