Ajax hoopt op herstart jeugd-Champions League: 'Echt een wereldselectie'

Ajax hoopt op herstart jeugd-Champions League: 'Echt een wereldselectie'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 11:48zo 31-05-2020 om 11:48

De spelers van Ajax O19 hebben het winnen van de Youth League, de jeugd-equivalent van de Champions League, nog niet uit het hoofd gezet. Mogelijk wordt het toernooi in de zomermaanden afgemaakt.

Ajax O19 bereikte vlak voor de corona-uitbraak de kwartfinale door Atlético Madrid na penalty's uit te schakelen. Youri Regeer hoopt dat er nog een vervolg komt. "We konden de Youth League dit jaar zeker winnen. Zeker met de selectie die we hadden. Dat was echt een wereldselectie", zegt de zestienjarige middenvelder tegen Ajax TV.

De UEFA onderzoekt op dit moment de mogelijkheid om de Youth League in augustus of september uit te spelen. De kans dat het toernooi nog hervat wordt, is volgens trainer John Heitinga klein. "We zijn wel in gesprek, maar we hebben natuurlijk te maken met het reizen tussen verschillende landen. Hoe ga je dat oplossen?", vraagt hij zich af.

"Er wordt gesproken over een mini-toernooi met de laatste acht overgebleven ploegen, maar laten we vooral afwachten. We kunnen er nu geen uitspraken over doen, maar ik weet wel dat alle jongens de hele tijd vragen: trainer, gaat de Youth League nog door? Ik hoop het vooral voor de jongens." FC Midtjylland zou in de kwartfinale de tegenstander zijn geweest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws