Advocaat: 'Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen: opstappen'

Advocaat: 'Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen: opstappen'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 12:50zo 31-05-2020 om 12:50

Dick Advocaat heeft het interview met Jaap Stam in de zaterdageditie van Trouw met stijgende verbazing gelezen. Dat laat de Feyenoord-trainer in een kort, maar krachtig statement weten aan Voetbal International.

"Jaap Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen en dat is door op te stappen bij de club", reageert Advocaat, die er volgens VI 'inhoudelijk niet te diep op in wil gaan'.

Stam wekte dit weekend verbazing door te stellen dat het Feyenoord-succes voor een groot deel op zijn conto valt te schrijven. "Niet een beetje, hoor. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen. Voor Dick was het een perfect moment."

Reactie Stam
"Wat Dick zegt klopt, het is ook een goede beslissing geweest", reageert Stam in gesprek met VI op Advocaat. "Maar waar het om gaat: wat ik heb gezegd, is absoluut niet persoonlijk bedoeld. Iedereen die mij kent, weet dat ik juist heel veel respect hebt voor wat Dick als trainer allemaal heeft gepresteerd."

"Het ging mij om het beeld dat is ontstaan. Alsof er voor Dick niks is gedaan bij Feyenoord. Punt is dat toen hij kwam, de spelers wat fitter waren en het instapmoment goed was. Dat is alles. Ik gun Dick dan ook al het succes met Feyenoord."

Advocaat werd in oktober aangesteld als opvolger van Jaap Stam, die na een slechte seizoenstart de eer aan zichzelf hield. Onder leiding van de Kleine Generaal begon Feyenoord met de week weer beter te voetballen. Van de veertien Eredivisie-duels onder zijn leiding werden er elf gewonnen en drie gelijkgespeeld. Ook bereikten de Rotterdammers de bekerfinale.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws