Stam claimt succes Advocaat bij Feyenoord: Een beetje?! Niet een beetje, hoor

Stam claimt succes Advocaat bij Feyenoord: "Een beetje?! Niet een beetje, hoor"

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 08:05za 30-05-2020 om 08:05

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 08:13za 30-05-2020 om 08:13

Jaap Stam vindt dat hij de weg geplaveid heeft voor Dick Advocaat bij Feyenoord. De Rots van Kampen stapte eind oktober op na een smadelijke nederlaag tegen Ajax, waarna de Rotterdammers onder Advocaat een opmars inzetten.

Voelt dat ook een beetje als zijn succes?. "Een beetje?! Niet een beetje, hoor. Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest", reageert Stam in gesprek met Trouw. "Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan. Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen."

"Voor Dick was het een perfect moment", stelt de kersvers trainer van MLS-club FC Cincinnati. "Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?"

Stam erkent dat hij een bitter gevoel heeft overgehouden aan Feyenoord. "Ja. Ik heb een jeugdspeler als Kökcü laten doorbreken, ben veel met Sinisterra bezig geweest en ik heb Senesi gehaald, een speler van wie iedereen zei dat hij er niks van kon en die nu de beste verdediger van Nederland is. Gelukkig kreeg ik van de spelers wel de waardering."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdient Stam credits voor het recente succes van Feyenoord?

(4228 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws