Heerings: 'Een keer een boete gehad, ik moest naar de wc en kwam te laat'

Heerings: 'Een keer een boete gehad, ik moest naar de wc en kwam te laat'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 16:02zo 31-05-2020 om 16:02

Kai Heerings is na een turbulent avontuur bij het Indiase NorthEast United FC opzoek naar een nieuwe club. De oud-verdediger van Fortuna Sittard spreekt in een interview met het Noordhollands Dagblad van een 'enorme cultuurshock'.

"Er zijn in de regio veel vluchtelingen uit Bangladesh, de Indiërs protesteerden daar tegen. Het was zelfs zo erg dat op een bepaald moment het leger ons moest beschermen, omdat er een politicus in het hotel zat waar ik woonde. We hebben toen geweigerd om naar de training te gaan, dat vonden we niet veilig", zegt Heerings. Veilig was het sowieso niet op straat. "Je ziet mensen gewoon oversteken op de snelweg. Het lijkt wel of ze denken dat ze in een computerspel zitten."

Behalve aan het leven en de cultuur, moest Heerings ook wennen aan de regeltjes. "Je kon overal een boete voor krijgen. Je mocht bijvoorbeeld niet je telefoon bij je hebben als je uit de bus kwam. Ze waren heel bang voor matchfixing. Ik heb gelukkig maar een keer een boete gehad, ik moest nog even naar de wc en kwam te laat."

Het niveau in de Super League van India viel de dertigjarige verdediger mee, maar dat kwam vooral door de buitenlandse spelers. "Wij hadden bijvoorbeeld de Ghanees Asamoah Gyan, een paar kilootjes te zwaar, maar in de zestienmeter nog steeds dodelijk. Vaak waren de wedstrijden vijf tegen vijf en liep de rest van de spelers in de weg."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws