Van den Brom bevestigt gesprekken met FC Utrecht-duo: 'Zo'n geweldige speler'

Van den Brom bevestigt gesprekken met FC Utrecht-duo: 'Zo'n geweldige speler'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 20:17zo 31-05-2020 om 20:17

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 20:20zo 31-05-2020 om 20:20

FC Utrecht-trainer John van den Brom hoopt ook volgend seizoen over Jean-Christophe Bahebeck te kunnen beschikken. De Franse spits heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van Standard Luik, maar Utrecht wil graag verlengen én heeft een optie. Ook lopen er gesprekken met Urby Emanuelson.

"Ik ben gek op JC", zegt Van den Brom bij RTV Utrecht over Bahebeck. "Hij loopt uit zijn contract, maar we zijn aan het kijken of we hem kunnen behouden. Als je naar zijn rendement kijkt in de wedstrijden die hij gespeeld heeft, is die enorm hoog. Laten we vooropstellen dat hij veel te weinig heeft gespeeld, maar als we zorgen dat hij constant fit is en constant dat niveau haalt, dan hebben we zo'n geweldige speler aan hem."

Analist Gert Kruys is sceptisch. "Ook voor jouw tijd was hij telkens geblesseerd", zegt hij tegen Van den Brom. "Ik heb het er wel eens met Dick Advocaat over gehad. Dat is best wel lastig en je hebt Jonas Arweiler en Nick Venema er nog achter, ook twee jongens met potentie." Van den Brom gelooft echter heilig in Bahebeck. "Elke keer als JC fit was heeft hij ook bijna altijd gespeeld."

Emanuelson
Ook Emanuelson loopt deze zomer uit zijn contract. Van den Brom hoopt de routinier (33) eveneens te behouden. "Voor Urby geldt hetzelfde als JC, ook met hem gaat Jordy Zuidam (technisch directeur, red.) aan de slag. Ik ben alweer vooruit aan het kijken. Ik denk dat het onze kracht kan worden als we alle jongens bij elkaar kunnen houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws