Hoopgevende teksten van Maurits Hendriks: 'Zou 1 september naar voren kunnen?'

Hoopgevende teksten van Maurits Hendriks: 'Zou 1 september naar voren kunnen?'

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 21:58zo 31-05-2020 om 21:58

Laatste update: zondag 31 mei 2020 om 22:31zo 31-05-2020 om 22:31

Het betaald voetbal in Nederland ligt voorlopig tot 1 september stil, maar NOC*NSF-technisch directeur Maurits Hendriks hoopt op een snellere hervatting. De voormalig hockeycoach zoekt naar oplossingen om topsport in Nederland - en dus ook Eredivisie-voetbal - vóór 1 september mogelijk te maken.

Hendriks vindt dat de nadruk moet liggen op datgene wat er nu mogelijk is. "Zou je niet met elkaar in gesprek moeten, of 1 september naar voren zou kunnen? Dat is een gesprek dat ik zeer zeker met de overheid zou willen voeren", laat hij weten in NOS Studio Sport. Mede op initiatief van Hendriks werd de topsport in maart stilgelegd. Ruim twee maanden later ziet de wereld er echter heel anders uit. "Ik vind dat we nu – met de realiteit van vandaag – alle zeilen bij moeten zetten om te kijken wat we weer met elkaar kunnen realiseren."

De overheid zal pas toestemming geven voor topsport als er geen risico is op verdere besmetting. Volgens Hendriks zijn er inmiddels diverse initiatieven opgestart. "Er vormt in heel snelle tijd een consortium in Nederland, waar de wetenschap in zit, waar het bedrijfsleven in zit, waar hele specifieke vragen worden opgelost. Hoe kun je ruimtes zo snel mogelijk vrijmaken van virussen?" Momenteel wordt gekeken naar lichttechnologie die virussen kan doden. "De laatste testen moeten nog uitwijzen of dat ook bij COVID-19 het geval is. Maar dat zijn hele goede voorbeelden van wat we nodig hebben om überhaupt weer aan stadions te denken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verwacht je dat er dit jaar nog Eredivisie-wedstrijden met publiek zullen zijn?

(3690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws