Nieuwe trainer Ajax O17: 'Mooi met grootste Nederlandse talenten op veld te staan'

Nieuwe trainer Ajax O17: 'Mooi met grootste Nederlandse talenten op veld te staan'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 14:04ma 01-06-2020 om 14:04

Yuri Rose gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij Ajax O17. De huidige trainer van Ajax Zaterdag 1 wordt als trainer toegevoegd aan de selectie van het O17-elftal, waar hij een meer begeleidende rol gaat spelen.

Dat maakt Rose bekend in een uitgebreid interview met Het Amsterdamsche Voetbal. "In principe was er geen sprake van een trainerswissel, maar er waren wat wisselingen binnen de jeugdopleiding", geeft Rose aan. "Er kwam daardoor een plek vrij bij de Ajax O17, waar de club me vervolgens voor heeft gevraagd."

Rose hoefde niet lang na te denken over het voorstel van Ajax. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik deze kans zou aangrijpen als die een keer voorbij zou komen", geeft de trainer aan. "Het is prachtig om in de bovenbouw van Ajax te werken. De mogelijkheid was er eentje die ik niet wilde laten lopen. Ik kan volgend seizoen met de grootste talenten van Nederland op het veld staan. Dat is natuurlijk een geweldig vooruitzicht."

Begeleiden
Een nieuwe functie dus voor Rose, hetgeen een aantal veranderingen met zich meebrengt. "Natuurlijk ben je in beide functies trainer en lijken de werkzaamheden op elkaar, maar het wordt zeker anders voor me. Het begeleiden van jeugdspelers is simpelweg anders dan het coachen van een seniorenteam. In eerste instantie is de doelstelling om zoveel mogelijk goede spelers af te leveren aan de Onder-18 of Jong Ajax. Resultaat is bij Ajax altijd belangrijk, maar bij het seniorenvoetbal staat dat wat hoger op de lijst."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws