Het Wonder van Amsterdam: 'Ik denk dat Ajax een beetje bang was voor mij'

Het Wonder van Amsterdam: 'Ik denk dat Ajax een beetje bang was voor mij'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 14:59ma 01-06-2020 om 14:59

Mike Obiku was een kwart eeuw geleden de grote plaaggeest van Ajax in de kwartfinale van de KNVB Beker. De Nigeriaanse aanvaller maakte de beslissende 1-2 in wat ook wel het 'Wonder van Amsterdam' wordt genoemd.

"Eén goal is soms genoeg om historie te schrijven. En ik voelde dat ik het zou gaan doen", vertelt Obiku in een interview met Voetbal International. Ajax won dat seizoen de Eredivisie en de Champions League, maar het lukte de Amsterdammers niet de beker te winnen. 

"Ajax had het beste elftal ter wereld: Rijkaard, Litmanen, de broers De Boer, Overmars, Finidi, Kluivert… Amazing team", vervolgt Obiku. "Ze wonnen van iedereen; van AC Milan, Bayern München, ze boezemden angst in. Maar ík was er niet bang voor, omdat ik in mijn hele leven voor niemand bang ben geweest. Ik denk dat Ajax wel een beetje bang was voor mij. Ze wisten wie ik was, ze wisten dat ik door muren zou breken om te scoren. Misschien voelden ze het aankomen."

Moment of fame
Obiku kan het gevoel dat hij had na het winnende doelpunt, er werd met 'sudden-death-regels' gespeeld, niet beschrijven. "Nog voordat de bal het net raakt, loop ik al weg. Niets kan benaderen wat je op dat moment voelt. Je weet: het is over. Je beseft: het was jouw goal. Sudden death, voor het eerst in Nederland. Mijn moment of fame."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws