Steun voor Ihattaren: 'Zelfs Matthijs de Ligt gaat in zee met Mino Raiola'

Steun voor Ihattaren: 'Zelfs Matthijs de Ligt gaat in zee met Mino Raiola'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 18:32ma 01-06-2020 om 18:32

Laatste update: maandag 1 juni 2020 om 19:07ma 01-06-2020 om 19:07

De kritiek die Mohamed Ihattaren ten deel viel omdat hij poseerde met zijn nieuwe, peperdure Audi in tijden van crisis, is niet terecht. Dat stelt Rory de Groot, kort prof bij Feyenoord en medeoprichter van Mindyourfootball, dat zich ontfermt over jeugdvoetballers.

"Hoe kan je verwachten dat hij met twee poten in de maatschappij staat op die leeftijd?", zegt De Groot in de Volkskrant. "Hij wordt bovendien dagelijks gevoed met complimenten. Iemand anders had tegen hem moeten zeggen: even niet doen, nu, zo'n post. Maar zelfs een evenwichtig, nuchter en intelligent omschreven voetballer als Matthijs de Ligt gaat in zee met topmakelaar Raiola om er het meeste geld eruit te krijgen. Anders hoor je er niet meer bij."

De Groot maakte als jeugdspeler van Feyenoord in 2000 mee hoe geld een steeds grotere rol ging spelen. "Zeven ploegmaten kwamen terug van het EK O17 in Israël. Ze waren daar benaderd door Engelse clubs en kregen daarom contracten van Feyenoord van soms 2.000 gulden per maand. Dat was toen een noviteit."

"Mijn ploegmaat Mels van Driel kwam aanzetten met een enorme schakelketting", vervolgt De Groot. "Mario Been zei als Mels binnenkwam: Kijk, daar hebben we de burgemeester. Ja, toen was er nog een corrigerende toon. Er kwam echt een tweedeling tussen de 'Israëlgangers' en de jongens die daar niet waren geweest. Uiterlijk vertoon en geld werden belangrijker dan prestaties."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elhamdulilah🤲🏽

Een bericht gedeeld door Mohamed-Amine Ihattaren (@iamihattaren) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws