Duitse bond legt procedure voor mogelijke 'George Floyd-sancties' uit

Duitse bond legt procedure voor mogelijke 'George Floyd-sancties' uit

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 20:23ma 01-06-2020 om 20:23

Het Bundesliga-weekend stond in het teken van de George Floyd-eerbetonen: Weston McKennie (Schalke 04) droeg een band om zijn arm, Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach) ging op één knie zitten na zijn goal tegen Union Berlin, Jadon Sancho en Achraf Hakimi (Borussia Dortmund) toonden een boodschap via hun ondershirts. Deze acties krijgen mogelijk een staartje.

De Duitse voetbalbond DFB gaat onderzoek doen naar de uitlatingen van de bewuste spelers. Volgens de competitiereglementen mogen voetballers niet op persoonlijke titel religieuze, politieke en commerciële boodschappen uitdragen. Als spelers dit toch doen, is het aan de nationale bond om te beslissen over eventuele sancties, legt de DFB uit via een uitgebreid statement.

De actie van Thuram zal sowieso geen gevolgen hebben: zijn manier van juichen is niet in strijd met de reglementen. Of McKennie, Sancho en Hakimi nog bestraft worden, durft men niet te zeggen. Dit zal bepaald moeten worden door een speciale commissie. Voorzitter Fritz Keller heeft echter sympathie voor de steunbetuigingen van de voetballers. "Het is al onverdraaglijk dat mensen gediscrimineerd worden vanwege hun huidskleur, zeker als dit tot overlijden leidt", doelt hij op de dood van George Floyd in de Verenigde Staten. "Wij als bond kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat in onze wereld geen plek is voor racisme."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdienen McKennie, Hakimi en Sancho een boete of een schorsing?

(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws