'Rodríguez mogelijk ook volgend seizoen bij PSV: Zwitser wil salaris inleveren'

'Rodríguez mogelijk ook volgend seizoen bij PSV: Zwitser wil salaris inleveren'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 07:00wo 03-06-2020 om 07:00

Het avontuur van Ricardo Rodríguez bij PSV lijkt na 448 speelminuten in de Eredivisie alweer te stoppen, maar toch zit de deur voor de Zwitsers international nog niet helemaal dicht. Rodríguez staat niet onwelwillend tegenover een definitieve overstap naar Eindhoven.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Rodríguez liet een goede indruk achter in de wedstrijden die hij voor PSV speelde en is zelf ook enthousiast over een langer verblijf in het Philips Stadion. Struikelblok voor PSV is het salaris van Rodríguez: de Zwitser verdient bij AC Milan drie miljoen euro (netto) per jaar, maar is bereid een behoorlijk deel van dat bedrag in te leveren bij een meerjarig contract bij een andere club. 

Een voordeel is wel dat Rodríguez in Milaan nog een contract voor één seizoen heeft, waardoor hij waarschijnlijk voor een relatief lage transfersom mag vertrekken uit het San Siro. Volgens ingewijden is voor Milan een transfersom van om en nabij de één miljoen euro bespreekbaar. In Italiaanse media werd al gesproken over een eventuele ruildeal met PSV, waarin Denzel Dumfries zou worden betrokken. Een bod is echter nog niet aan de orde.

De daadwerkelijke kans dat Rodríguez ook volgend seizoen in het PSV-shirt te bewonderen is, is klein. Ook Napoli en AS Roma volgen de ontwikkelingen rondom de linksback nauwgezet.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws