Van Gaal heeft contact met Ten Hag: 'Dan gaan ze niet al te veel winnen, vrees ik'

Van Gaal heeft contact met Ten Hag: 'Dan gaan ze niet al te veel winnen, vrees ik'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 11:20wo 03-06-2020 om 11:20

Ajax had een jaar geleden de Champions League kunnen winnen. Daar is Louis van Gaal van overtuigd. In de huidige selectie van de Amsterdamse clubs zit volgens hem een 'scheutje Van Gaal'.

"Daar ben ik het mee eens", reageert hij op de suggestie van Helden Magazine. "Ik heb weleens contact met trainer Erik ten Hag. Het voetbal is oogstrelend, maar Erik moet nog wel naar de balans zoeken."

"Neem het Ajax van vorig jaar dat de halve finale van de Champions League bereikte. Met Dusan Tadic, Hakim Ziyech, David Neres, Frenkie de Jong en van achteruit nog Daley Blind had het elftal eigenlijk te veel creatievelingen. Doodzonde, want met die ploeg had Ajax de Champions League kunnen winnen."

Van Gaal ziet dat Ten Hag bij Ajax en Peter Bosz bij Bayer Leverkusen in een proces zitten waarbij niet alleen mooi voetbal, maar ook resultaat belangrijker wordt. "Zolang zij geen aanpassingen doen, gaan ze niet al te veel winnen, vrees ik. Zou ik jammer vinden, want zij zijn trainers die het in zich hebben om prijzen te winnen in Europa. Maar vooralsnog is de balans in hun elftallen nog niet goed op het moment dat zij de bal verliezen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws