Wuytens keert mogelijk terug naar België: 'Enkele clubs hebben navraag gedaan'

Wuytens keert mogelijk terug naar België: 'Enkele clubs hebben navraag gedaan'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 13:27wo 03-06-2020 om 13:27

Laatste update: woensdag 3 juni 2020 om 14:30wo 03-06-2020 om 14:30

Stijn Wuytens neemt na vijf seizoenen bij AZ afscheid van de club uit Alkmaar. De verdediger is op zoek naar een nieuwe uitdaging, het liefst in het buitenland. Een terugkeer naar België behoort tot de opties.

"Na tien jaar in Nederland heb ik de wens om in een andere competitie te spelen", vertelt Wuytens in Het Nieuwsblad. "Ik heb een mooie periode gehad bij AZ, maar het is nu tijd om een ander pad te bewandelen. Als ik had verlengd, dan was de kans groot dat ik mijn carrière zou afsluiten in Alkmaar. Het was een mooie optie, maar ik koos liever voor iets anders", geeft hij aan.

Een terugkeer naar België is een optie. "Enkele Belgische clubs hebben al navraag gedaan bij mijn zaakwaarnemer, maar concreet is dat nog niet", onthult Wuytens. "Met mijn ervaring kan ik veel clubs een dienst bewijzen. Ik hoop nog enkele jaren voetballer te zijn. Het einde komt dichterbij, dus ik begin ook stilaan na te denken over een carrière na het voetbal."

De éénmalige belofteninternational kwam in België één seizoen uit voor Germinal Beerschot. In Nederland speelde de verdediger voor PSV, De Graafschap, Willem II en AZ.
 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws