Dijkhoff noemt conclusie Overmars 'verstandig': 'Scheelde ons hoofdpijndossier'

Dijkhoff noemt conclusie Overmars 'verstandig': 'Scheelde ons hoofdpijndossier'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 13:59wo 03-06-2020 om 13:59

Laatste update: woensdag 3 juni 2020 om 14:31wo 03-06-2020 om 14:31

Klaas Dijkhoff, fervent PSV-supporter en VVD-fractievoorzitter, geeft aan dat het besluit om de stekker uit het Eredivisie-seizoen te trekken een 'verstandig' besluit was. Daarnaast scheelde het de Tweede Kamer weer een extra 'hoofdpijndossier'.

"Politiek is het geen issue, omdat de clubs zelf hebben gezegd dat ze niet meer willen", geeft Dijkhoff aan in gesprek met Voetbal International. "De clubs voor wie dat het meest nadelig uitviel, zoals AZ, zijn akkoord gegaan met stoppen. De politiek heeft er dan niets meer over te vinden. Wij gaan natuurlijk nooit zeggen dat ze moeten voetballen als ze zelf hebben besloten om de competitie te beëindigen. Dan is het klaar. Scheelde ons weer een hoofdpijndossier."

Marc Overmars, de technisch directeur van Ajax, concludeerde op 1 april al dat er een streep gezet moest worden door het seizoen. Volgens Dijkhoff een 'verstandige' beslissing. "Maar hadden ze willen doorvoetballen en was er een plan gekomen, dan hadden we dat moeten beoordelen. Net zoals met de sportscholen is gebeurd", geeft Dijkhoff aan.

Afwachten
De fractievoorzitter van de VVD ziet dat er in elk land verschillende beslissingen worden genomen. "De landen waar ze gaan voetballen, houden andere sectoren weer dicht. Het is trouwens nog afwachten hoe het zal gaan in de competities die starten. Het vraagt veel discipline van spelers en er moet continu worden getest. Je ziet steeds dat er toch positieve gevallen zijn. Het kan zo gebeuren dat een heel elftal in quarantaine moet", sluit Dijkhoff af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws