'Ik had echt verwacht dat Sulejmani bij Bayern, Real of Barça zou eindigen'

'Ik had echt verwacht dat Sulejmani bij Bayern, Real of Barça zou eindigen'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 15:22wo 03-06-2020 om 15:22

Laatste update: woensdag 3 juni 2020 om 15:34wo 03-06-2020 om 15:34

Danijel Pranjic kijkt met veel plezier terug op zijn tijd in Nederland. Als speler van sc Heerenveen verdiende de inmiddels 38-jarige Kroaat een droomtransfer naar Bayern München. In Friesland ging hij veel om met Miralem Sulejmani.

"Als een grote broer heb ik Miralem onder mijn hoede genomen. We waren elke dag samen", vertelt Pranjic in een interview met VICE Sports. "Bij interviews stonden we ook vaak samen voor de camera, omdat hij nog niet zo goed Engels sprak. Hij sprak dan Servisch en ik moest het voor hem vertalen."

Of dat ook nodig was, is volgens Pranjic een tweede. "Toen hij naar Ajax ging, deed hij vanaf het begin zijn interviews zelf. Toen realiseerde ik me dat hij al die tijd gewoon prima Engels sprak. Hij gebruikte me gewoon."

Ajax brak in 2006 het clubrecord voor Sulejmani, die voor 16,25 miljoen euro overkwam uit Heerenveen. Pranjic: "Mijn advies was om nog een of twee jaar in Heerenveen te blijven. Vanaf de eerste seconde dat ik hem op de training zag, dacht ik dat hij een van de allerbeste spelers ter wereld zou worden. Toch leek het me slimmer om niet na een jaar alweer een transfer te maken."

"Miralem heeft een mooie carrière gehad, maar ik denk dat er veel meer in had gezeten. Ik had echt verwacht dat hij bij een club als Bayern München, Real Madrid of Barcelona zou eindigen." Sulejmani speelt tegenwoordig bij Young Boys. Op 38-jarige leeftijd is Pranjic ook nog niet uitgevoetbald: de Cypriotische tweedeklasser Ayia Napa is zijn werkgever.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sometimes I don't even know what to do with my life when football season is over....OFFICIALLY OVER

Een bericht gedeeld door dp32 (@danijelpranjic32dp) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws