Verhaegh (36) stopt definitief: 'Die tien weken vergeet je nooit meer'

Verhaegh (36) stopt definitief: 'Die tien weken vergeet je nooit meer'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 16:30wo 03-06-2020 om 16:30

Laatste update: woensdag 3 juni 2020 om 22:37wo 03-06-2020 om 22:37

Het is definitief: Paul Verhaegh stopt met voetballen. Een invalbeurt van zeven minuten tijdens Vitesse - FC Twente, vlak voor de corona-uitbraak, was het laatste kunstje van de 36-jarige verdediger.

Verhaegh speelde voor VVV-Venlo, PSV, AGOVV, FC Den Bosch, Vitesse, FC Augsburg en VfL Wolfsburg, voordat hij in de zomer van 2019 bij Twente belandde. In Enschede kwam hij door blessures nauwelijks aan spelen toe. Hij had zich heel wat anders voorgesteld van zijn afscheid.

"Het is niet het einde dat je voor ogen hebt. Normaal gesproken leef je naar zo'n laatste wedstrijd toe. Wil je in het stadion staan op het veld en familie en vrienden uitnodigen om zo'n laatste wedstrijd bewust mee te maken. Maar het was zeven minuten in het Gelredome", baalt Verhaegh voor de camera van FOX Sports. "Ik had graag vaker op het veld gestaan voor FC Twente, maar dat zijn dingen die je niet meer verandert."

Verhaegh heeft vrede met zijn einde. "Uiteindelijk is het prima zo, ik ben blij met de carrière die ik heb gehad en kijk terug op vele mooie momenten. Uiteindelijk denk ik dat Nederland mooi was, maar dat ik mijn mooiste jaren in het buitenland heb gekend en daar mijn beste voetbal heb laten zien. Mijn periode in Augsburg was absoluut het mooiste. Daar kijk ik met het meeste plezier op terug."

Verhaegh werd in 2014 door Louis van Gaal geselecteerd voor het WK met het Nederlands elftal. "Ik heb daar een wedstrijd gespeeld en de derde plek weten te bemachtigen. Die tien weken waren heel bijzonder. Dat vergeet je nooit meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws