Breaking news

De Telegraaf: Ajax wil Blind belonen, nieuw contract voor routinier ligt klaar

Excessieve salarissen bij Feyenoord: 'Dylan Vente verdient meer dan de premier'

Excessieve salarissen bij Feyenoord: 'Dylan Vente verdient meer dan de premier'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 06:51do 04-06-2020 om 06:51

Feyenoord-watcher Mikos Gouka heeft donderdag een boekje opengedaan over de excessieve salarishuishouding in De Kuip. Na het tijdperk-Sjaak Troost verdient de gemiddelde Feyenoord-speler gemiddeld circa één miljoen euro per jaar.

Troost nam ad interim de honneurs waar na het vertrek van technisch directeur Martin van Geel. Eén van zijn meest besproken wapenfeiten was het vastleggen van Liam Kelly: de Ierse Engelsman kwam op voorspraak van Jaap Stam, kreeg een jaarsalaris van zes ton, maar is al gewogen, te licht bevonden en aan Oxford United verhuurd. Nicolai Jörgensen, Jens Toornstra en Steven Berghuis verlengden allen hun contract en verdienden ruim één miljoen per jaar, net als zomerse aanwinsten Luciano Narsingh en Leroy Fer, schrijft Gouka in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Dylan Vente (foto) kwam er nog nauwelijks aan te pas bij Feyenoord en werd afgelopen maanden aan RKC Waalwijk verhuurd, maar verdient wel een bovenmodaal salaris, stipt de clubwatcher aan. 'Zo heeft het nieuwe Feyenoord O21 in Dylan Vente straks een spits die met ruim 200.000 euro veel meer verdient dan onze premier.'

Inmiddels loopt de stadionclub tegen de eigen grenzen aan. De beoogde aanwinst Bryan Linssen werd vier ton aangeboden, een salarisaanbod dat door de Limburger van tafel werd geveegd. Ook Joey Veerman van sc Heerenveen blijkt vooralsnog onhaalbaar en de contractverlengingen met Fer, Eric Botteghin en Orkun Kökcü komen evenmin van de grond. Het beleid van Troost – bijgenaamd 'Sintersjaak' – maakt de klus er niet makkelijker op voor opvolger Frank Arnesen. 'Door de erfenis uit het verleden en uiteraard ook de gevolgen van de coronacrisis gaat Arnesen zwetend zijn eerste transferzomer in', voorspelt Gouka.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws