Pranjic vierde bekerwinst tot 8.00: 'Ik zag nog één iemand in de hoek: de trainer'

Pranjic vierde bekerwinst tot 8.00: 'Ik zag nog één iemand in de hoek: de trainer'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 08:58do 04-06-2020 om 08:58

Laatste update: donderdag 4 juni 2020 om 09:08do 04-06-2020 om 09:08

Danijel Pranjic veroverde in 2009 de KNVB Beker met sc Heerenveen en heeft dat toen goed gevierd. De inmiddels 38-jarige linkspoot uit Kroatië lag om acht uur 's ochtends nog niet in zijn bed, vertelt hij elf jaar na dato aan VICE Sports.

Pranjic en de zijnen versloegen FC Twente op 17 mei 2009 na strafschoppen, waarna het groot feest was in Friesland. 's Avonds laat was er een huldiging bij het Abe Lenstra Stadion, daarna ging het feest door tot in de kleine uurtjes. "Wat ik me er nog van herinner? Helemaal niets, joh! Ik was hartstikke dronken", vertelt de huidige middenvelder van het Cypriotische AO Agia Napa aan VICE Sports.

Eén herinnering – aan het einde van de lange feestnacht – is hem echter bijgebleven. "Ik weet nog dat ik tot 8 uur 's ochtends in de stad was. Ik dacht dat ik de enige overgeblevene was, tot ik op het allerlaatste moment nog een bar binnenliep. In de hoek zag ik nog één iemand staan. Het was onze trainer, Trond Sollied. Toen zei ik: trainer, het is tijd om naar huis te gaan."

De kater viel echter mee voor Pranjic, met dank aan zaakwaarnemer Sören Lerby die op bezoek kwam. "We praatten een beetje over de bekerwinst. Ineens zei hij: we hebben een aanbieding van een grote club... Bayern München! Ik zei meteen: als Bayern me wil hebben, is mijn antwoord nu al ja. Dat nieuws hielp erg om te herstellen van de avond ervoor", aldus de 58-voudig international van Kroatië, die toen inderdaad naar Bayern vertrok. "Uiteindelijk ketste de transfer nog bijna af omdat Heerenveen zeven ton meer wilde hebben. Ik heb uiteindelijk wat van mijn salaris ingeleverd, zodat het verschil betaald kon worden."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een dag om nooit te vergeten @scheerenveenofficial 17.05.2009 🏆

Een bericht gedeeld door dp32 (@danijelpranjic32dp) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws