Premier League volgt Duits voorbeeld en past ook nieuw wisselbeleid toe

Premier League volgt Duits voorbeeld en past ook nieuw wisselbeleid toe

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 14:59do 04-06-2020 om 14:59

Ook de Premier League heeft zijn wisselbeleid tijdelijk aangepast. Na de herstart van de Engelse competitie mogen de clubs voortaan vijf keer per wedstrijd wisselen, net zoals in Duitsland momenteel het geval is.

De twintig Premier League-clubs zijn donderdag bij elkaar gekomen om de toepassing van de tijdelijk herziene FIFA-regels te bespreken. Tot het einde van het seizoen mogen clubs negen reserves in de wedstrijdselectie opnemen, in plaats van zeven: teams mogen bovendien vijf wissels per wedstrijd doorvoeren in plaats van drie. Of deze regels ook tijdens het nieuwe seizoen van toepassing zullen zijn, moet nog afgewacht worden.

In Engeland wordt momenteel toegewerkt naar een hervatting van de competitie, die gepland staat voor woensdag 17 juni. De clubs hebben permissie gekregen om voor die tijd oefenwedstrijden in te plannen, zij het onder strenge voorwaarden. Zo moet de tegenstander zich op anderhalf uur reisafstand bevinden, moeten spelers op eigen gelegenheid afreizen en zullen er geen officiële scheidsrechters aanwezig zijn.

p> 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws