'Strikte regels voor Premier League-oefenwedstrijden: trainers fluiten en vlaggen'

'Strikte regels voor Premier League-oefenwedstrijden: trainers fluiten en vlaggen'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 17:20di 02-06-2020 om 17:20

De Premier League-clubs hebben toestemming gekregen om in aanloop naar de herstart van de competitie vriendschappelijke wedstrijden te organiseren, meldt The Telegraph dinsdag. Hieraan zijn echter strikte voorwaarden verbonden.

De spelers moeten buiten het besmettingsgevaar buiten het veld zo klein mogelijk houden. Daarom mogen de Premier League-clubs alleen tegenstanders op maximaal anderhalf uur reisafstand treffen. Clubs als Newcastle United, dat vlakbij de grens met Schotland is gelegen, komen wel in aanmerking voor een speciale dispensatie om een langere reis te kunnen maken.

De spelers worden bovendien geacht om met eigen vervoer – eventueel al omgekleed en wel – naar de wedstrijden te komen. De Engelse voetbalbond ziet het niet zitten om scheidsrechters en assistent-scheidsrechters af te staan: stafleden zullen hierdoor verantwoordelijk zijn voor het fluiten en vlaggen.

Eind mei kwam er groen licht voor een hervatting van de Premier League. Op woensdag 17 juni gaat de bal weer rollen: League Cup-finalisten Manchester City en Aston Villa spelen hun inhaalduels tegen respectievelijk Arsenal en Sheffield United.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws