Premier League-clubs kunnen toewerken naar hervatting: geen enkele positieve test

Premier League-clubs kunnen toewerken naar hervatting: geen enkele positieve test

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 21:17za 30-05-2020 om 21:17

De Premier League-clubs kunnen opgelucht ademhalen na de vierde medische testronde. Deze heeft welgeteld nul coronavirusbesmettingen opgeleverd.

Op donderdag en vrijdag zijn er 1130 spelers en stafleden uit de Premier League aan een coronatest onderworpen. Niemand van hen bleek echter besmet te zijn met het coronavirus. Voor het competitieorgaan is dit een flinke opsteker, in aanloop naar de Premier League-hervatting medio juni. De eerste drie testrondes hadden respectievelijk zes, twee en vier positieve tests ingeleverd.

Deze week werd duidelijk dat de Premier League op woensdag 17 juni hervat wordt met de inhaalwedstrijden Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United. Daarna moeten negen van de 38 speelrondes nog afgewerkt worden, zonder publiek. Het enige openstaande dossier zijn de risicoduels, waaronder Manchester City-Liverpool en de kampioenswedstrijd van Liverpool. De autoriteiten vrezen voor een massale samenkomst van fans, waardoor deze wedstrijden vermoedelijk op neutraal terrein gespeeld moeten worden.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Premier League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws