'Ajax gaat hoog in de boom zitten en bepaalt vraagprijs op 35 miljoen euro'

'Ajax gaat hoog in de boom zitten en bepaalt vraagprijs op 35 miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 16:24do 04-06-2020 om 16:24

Ajax vraagt niet 25 miljoen, maar 35 miljoen euro voor Nicolás Tagliafico. Althans, dat wordt gemeld in Argentinië. De linksback staat voor een vertrek uit Amsterdam.

Chelsea, Arsenal, Atlético Madrid, FC Barcelona, Paris Saint-Germain: de topclubs staan naar verluidt in de rij voor Tagliafico, die afgelopen maand bevestigde dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Het leidt tot speculaties in Argentinië. Het toonaangevende Olé claimt dat Ajax de Tagliafico-vraagprijs heeft bepaald op 35 miljoen euro. Dat is 10 miljoen meer dan het bedrag dat rondging in de Engelse pers.

Bij Independiente kan men niet wachten tot het moment dat Tagliafico een miljoenentransfer maakt, omdat de nummer 14 van Argentinië een doorverkooppercentage van 15 procent op de winst heeft. Als Ajax daadwerkelijk 35 miljoen euro ontvangt, gaat er 4,65 miljoen euro naar Avellaneda. Independiente kan een financiële meevaller goed gebruiken. De club moet voor het einde van 2020 een schuld van 15 miljoen euro aflossen.

"De club (Independiente, red.) krijgt een percentage, bij welk bedrag dan ook", zei zaakwaarnemer Ricardo Schlieper deze week al. "Ik denk dat het aantal transfers zal afnemen door de pandemie, maar dat zal niet het geval zijn voor Tagliafico. We hebben verschillende gesprekken gevoerd met grote clubs."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws