'Ik ben gebeld door de KNVB en clubs om mee te denken, dat is alleen maar goed'

'Ik ben gebeld door de KNVB en clubs om mee te denken, dat is alleen maar goed'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 16:40do 04-06-2020 om 16:40

Klaas Dijkhoff is blij dat er wordt gewerkt aan reddingsplan voor het Nederlandse voetbal. Begin mei was de fractievoorzitter van de VVD kritisch, omdat de KNVB en de clubs de indruk wekten hun hand op te houden in Den Haag.

"Misschien zou je het een lesje in realisme kunnen noemen dat er nu wel een plan ligt. Ik ben ook gebeld door de KNVB en clubs om mee te denken, dat is alleen maar goed", vertelt Dijkhoff aan het Algemeen Dagblad.

Het wekt volgens Dijkhoff vertrouwen dat spelers van vrijwel alle Eredivisie-clubs collectief salaris inleveren. "Ik volg PSV het meest natuurlijk (Dijkhoff is supporter, red.). Daar heeft Daniel Schwaab bijvoorbeeld gezegd: Ik ga weg,ik speel de laatste twee maanden niet, dus houd dat deel van mijn salaris. Dat is een goed gebaar."

"Het is ook goed dat clubs die met flinke salarissen kunnen werken, niet aan een garantstelling willen doen. Dat zou ook onrechtvaardig zijn. Dan verkopen ze straks twee spelers voor 15 miljoen, maar moet een gemeente betalen om de club overeind te houden. Dan heb je als burger toch vooral het idee dat je die dure spelers aan het onderhouden bent."

"Ik hoop ook dat de KNVB en de clubs samen met al die bonden op één lijn blijven", besluit Dijkhoff. "Je hebt in het voetbal heel wat groepen - er zijn zoveel brancheclubjes dat er meer afkortingen zijn dan wij in de politiek hebben - maar één lijn trekken is cruciaal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws